Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ορθοπαιδικός ή Ορθοπεδικός

Το περασμένο Σάββατο σε εκπομπή με ιατρικό περιεχόμενο ήταν καλεσμένος ένας ορθοπαιδικός , γραμμένος με αι , γεγονός που μου έδωσε την αφορμή για αυτή τη δημοσίευση.Έτσι , αποφάσισα να ασχοληθώ με την ορθογραφία της λέξης ορθοπαιδικός, την οποία στο σχολείο διδάχτηκα με "ε". Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχει διχάσει μελετητές και επιστήμονες.Έχουν δημιουργηθεί , λοιπόν, δυο στρατόπεδα που το καθένα υπερασπίζεται με πάθος την άποψή του.Παραθέτω τις απόψεις και των δυο και τα συμπεράσματα δικά σας.
  Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος «Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Πρέβεζας».
Κριτική για το άρθρο που προηγήθηκε.
Καταλήγωντας,  γεγονός αποτελεί οτι  η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει, εξελίσσεται , ανανεώνεται, κάποια στοιχεία της πεθαίνουν, όταν παύουν πλέον να χρησιμοποιούνται, κι άλλα διατηρούνται στους αιώνες.Σε αυτό το πνεύμα της ανανέωσης εμπίπτει και η "ανανεωμένη" γραφή της λέξης Ορθοπαιδικός , την οποία πού θα πάει θα τη συνηθίσω.Ζήτημα οπτικής συνήθειας είναι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου